Zomers weer komt eraan, maar. ..

Het wordt komend weekend warm in Nederland. Maar niet overal zal dat prettig zijn: onweersbuien liggen op de loer. Lokaal kan het zaterdag heftig uitpakken en kan er in korte tijd veel regen vallen  Het wordt dan drukkend warm. De luchtvochtigheid wordt hoog, het zal benauwder aanvoelen dan vrijdag.Het wordt broeierig warm, ook met temperaturen van 25 graden in het westen tot 29 graden in het binnenland.

Vrijdag zijn er perioden met vrij veel zon en blijft het droog. Het noorden heeft in de ochtend nog last van bewolking. Later op de dag komt ook hier de zon. Het wordt 21 graden op de Wadden, en in het oosten en zuidoosten van het land kan het 29 graden worden.

Zaterdag wordt het drukkend warm. “De luchtvochtigheid wordt hoog, het zal benauwder aanvoelen dan vrijdag. Het wordt broeierig warm, ook met temperaturen van 25 graden in het westen tot 29 graden in het binnenland
Lokaal kan er een onweersbui ontstaan, met name landinwaarts.

De onweersbuien zijn onvoorspelbaar  Buienradar in de gaten houden lijkt dus geen overbodige luxe. De onweersbuien uit het oosten kunnen vrij lang blijven hangen, Het kan in korte tijd heftig uitpakken, en kan er veel regen vallen. De buien worden eind van de middag verwacht, maar ook ’s avonds speelt dit met name in het noordoosten. (Lees verder na de advertentie)

www.autobedrijfpompstra.nl

www autobedrijfpompstra.nl

Zondag heeft de zon het moeilijker. De temperatuur zakt iets, het wordt 20 tot 25 graden. Ook dan kunnen er in Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel onweersbuien vallen.

Vanaf maandag blijft het zomers warm. “Het is een beetje wisselvallig zomerweer. Het wordt niet enorm zonnig, er kunnen geregeld buien vallen.

Bron: RTL Nieuws Weer

Facebook Comments Box

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *