Yoshua St. Juste terug bij eredivisionist Leekster Eagles

Het management van de zaalvoetballers van Leekster Eagles heeft de afgelopen weken niet stil gezeten. Nadat bekend werd dat de club zich volgend seizoen weer in de Eredivisie mag presenteren gonsde het al van de geruchten. Vandaag bracht de club zeer verheugd haar belangrijkste aanwinsten naar buiten.

De meest in het oog springende versterking mag Yoshua St. Juste heten, die na 8 seizoenen elders te hebben gebivakkeerd terugkeert naar Leek. De in Groningen geboren St. Juste (29) groeide op bij de Eagles en kwam vanuit de jeugd bij het 1e team. De speler werd er geselecteerd voor Oranje, maar de succesvolste jaren van de club waren toen reeds gepasseerd. Om voor de prijzen te kunnen voetballen verkaste St. Juste daarom in 2012 voor 2 seizoenen naar Hovocubo, speelde daarna 2 seizoenen voor CF Eindhoven en keerde in 2016 terug bij de landskampioen uit Hoorn. Met 4 landskampioenschappen (in resp. 2014, 2015, 2018 en 2019), 3 maal bekerwinst (2013, 2014, 2018) en 2 maal supercup (2018 en 2019) was St. Juste in deze jaren uiterst succesvol. In 2018 zettte hij een kroon op zijn seizoen door de titel Beste Speler van Nederland in de wacht te slepen.

Met inmiddels 56 interlands achter zijn naam, waarin hij 13 maal scoorde, keert er na 8 jaar een clubicoon met een schat aan ervaring bij de club uit Leek terug. Bij de Eagles wil men de komende jaren weer structureel uitgroeien tot een stabiele Eredivisionist. Volgens de clubleiding is daarin voor St. Juste een essentiƫle rol weggelegd. Voor St. Juste zelf, die ook aanvoerder is van het Nederlands team, is het EK van 2022 in eigen land een persoonlijk doel. Iets waarvoor hij in elk geval tot die tijd op het niveau van de Eredivisie actief wil blijven. Vandaar ook dat de beide partijen een verbintenis zijn aangegaan voor minimaal twee seizoenen. Vanuit de club is de intentie uitgesproken dat men ook daarna St. Juste aan de club wil blijven binden.

Eerder kwam de club ook al verbintenissen overeen met 2 andere nieuwe aanwinsten voor
de 1e selectie. Van Avanti uit Stiens komen Rochendy Constansia en Daryo Gustin over naar Leek. Daar tegenover staat het vertrek van Jeroen de Haan en blijven de overige spelers alle op het spreekwoordelijke nest. Daarnaast worden de talentvolle youngsters Chris Klooster en Stan van der Wal definitief aan de 1e selectie toegevoegd. Leekster Eagles lijkt daarmee in principe de selectie voor het komende seizoen rond te hebben. De komst van nog een versterking wordt in de komende weken echter niet uitgesloten.

Facebook Comments Box

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *