Wild west achtervolging in Veendam

Op vrijdagavond 26 juni 2020 omstreeks 22:20 uur, hoorde een politie motorrijder in Veendam constant een bromfiets/motor heen en weer rijden in de omgeving van Borgerswold. Het voertuig maakte een hels kabaal en was niet te missen.

Ter hoogte van de rotonde aan de Langeleegte kreeg de agent het voertuig in het zicht, waarna er aan de bestuurder een stopteken werd gegeven. De bestuurder besloot hier geen gehoor aan te geven, vol op de rem te gaan, om te keren en vervolgens met hoge snelheid weer richting Borgerswold te rijden.

De achtervolging werd ingezet en op de parkeerplaats aan de Bergweg kwam een opvallend dienstvoertuig de bestuurder tegemoet rijden; deze agenten probeerden de bestuurder te doen stoppen maar ook hier wist de bestuurder te ontkomen.

De bestuurder besloot vervolgens om over een zandpad in de richting van het fietspad langs de waterskibaan te vluchten. Bij de waterskibaan ligt een smal bruggetje en op dit bruggetje liepen op dat moment een man en een vrouw. De bestuurder ging met een snelheid van omstreeks 70 km/h over het bruggetje; de man en vrouw moesten met de rug over de brugleuning heen gaan hangen om niet geraakt te worden door het voertuig.

Voorbij de brug ging het gas er nog verder op en werden er op de fietspaden snelheden bereikt tussen de 80 en 100 km/h en vervolgens over het gras, door de bosschages en over de ATB paden met 50> km/h in de richting van de Borgerswoldhoeve. Hier kwam de bestuurder met zijn voertuig ten val en wisten agenten te fiets, die ook in de buurt waren, de bestuurder te overmeesteren.

Het voertuig bleek een 150 cc motorfiets te zijn, maar voorzien van een brommer kentekenplaat.

De politie bwil graag in contact komen met de man en de vrouw die het voertuig ternauwernood hebben kunnen ontwijken op het bruggetje ter hoogte van de waterskibaan, De schrik zit er bij deze mensen waarschijnlijk goed in de politie wil graag met ze in gesprek komen.

Het verzoek aan deze mensen is dan ook om via 0900-8844 de politie te bellen en te vragen om een terugbel verzoek voor de Basis Eenheid Veendam aan te laten maken

Facebook Comments Box

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *