‘Wheely’ voor de ogen van de politie, motorrijder bekeurd

In het weekend van zaterdag 11 juli en zondag 12 juli was het prima weer voor motorrijders.

Agenten van de eenheid team verkeer Noord Nederland hebben dit weekend gebruik gemaakt van een onopvallend dienst voertuig. Diverse motorrijders werden op deze manier gecontroleerd.

Een 26 jarige inwoner uit Emmeloord raakte zaterdag middag op de A7 ter hoogte van Drachten zijn rijbewijs kwijt. De gemeten snelheid kwam uit op 168 kilometer per uur, na correctie 62 kilometer per uur te snel. Deze bestuurder had de motorfiets waar hij op reed ongeveer een kwartier daarvoor gekocht/op naam gekregen.

Op zondag middag overkwam een 24 jarige inwoner uit de gemeente Aa en Hunze het zelfde. Hij reed maar liefst 140 kilometer per uur op het Leechlan tussen Grou en Warten en passeerde hierbij op de gedeelde smalle rijbaan enkele fietsers. De toegestane snelheid betreft hier maximaal 60 kilometer per uur. Na correctie bleef 75 kilometer per uur te snel over. Een kort gedeelte van de rit werd enkel op het achterwiel gereden, ook voor de ‘wheely’ werd proces-verbaal opgemaakt. Tijdens het opmaken van de processen-verbaal bleek dat de bestuurder enige ervaring heeft met het (moeten) inleveren van zijn rijbewijs. Het was namelijk de derde keer in vier jaar tijd, dat zijn rijbewijs werd ingevorderd tijdens een tochtje op de motor.

Facebook Comments Box

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *