VVD wil forse aanpak hangjeugd

De VVD wil dat er een einde komt aan de doorlopende overlast van hangjongeren aan het Marktplein en het Abeltasmanplein in Grootegast.

Fractievoorzitter Mattheus Gorter: “Het woonplezier van de veelal oudere omwoners wordt er volledig door vergald. Na een melding van de bewoners komt de politie wel opdraven maar dat optreden levert slechts zeer tijdelijke oplossingen. Even later zijn de jongeren gewoon weer terug en gaan weer door met het getreiter. Het wordt tijd dat de politie, samen met de gemeente echte oplossingen bedenkt en gaat handhaven.”

In het holst van de nacht

Harde muziek, drugsgebruik, tegen ramen schoppen, blikjes tegen gevels gooien, en dat vaak tot in het holst van de nacht. Mattheus Gorter: “Daarnaast komt er regelmatig een busje voorrijden waarin duidelijk in drugs wordt gehandeld. En dat wordt allemaal oogluikend toegelaten? Onbestaanbaar, wat de VVD betreft. Aanpakken die handel. Maar dan wel afdoende. Niet pappen en nathouden. Het wordt tijd om te handhaven.”

Pappen en nathouden

De VVD vindt het tot op zekere hoogte begrijpelijk dat je jeugd wil samenkomen. En dan kan het voorkomen dat er overlast ontstaat. Mattheus: “Maar dat mag nooit ten koste gaan van anderen. En al helemaal niet van oudere, weerloze bewoners. Trouwens, dat pappen en nathouden lijkt me voor de politie ook niet leuk. Die hebben wel wat beters te doen. Dus wij roepen het College op om er iets scherper in t gaan staan.”

Facebook Comments Box

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *