Vanavond demonstratie in Groningen, grote kans op nieuwe coronabesmettingen na demonstratie gisteren in Amsterdam


Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg stelt dat na de demonstratie op de Dam, op de tweede Pinksterdag,  het zorgpersoneel en de ic- wereld met angst en beven de gevolgen hiervan afwachten . Hij vreest voor het effect over twee weken. „De kans dat er mensen met corona besmet zijn geraakt is zeer reëel.”

Maar Kuipers keek met afgrijzen naar de 5000 demonstranten op de Dam. „Als dat maar goed gaat, dacht ik, net als veel artsen die ik gesproken heb.”

Ernst Kuipers,  bestuursvoorzitter van het Erasmus MC en voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg

Ernst Kuipers,  bestuursvoorzitter van het Erasmus MC en voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, benadrukt dat met de demonstratie de landelijke afspraken zijn overtreden en geschonden en verwijt de demonstranten dat ze hun verantwoordelijkheid niet genomen hebben. „Ik snap het protest, maar de vorm niet. Als het te druk dreigt te worden, moet je weglopen.” 

Vanavond wordt ook gedemonstreerd in Groningen, Den Haag en Rotterdam. In Groningen mogen er maximaal 800 mensen deelnemen aan de demonstratie met inachtneming van de 1’5 meter onderlinge afstand. Er worden niet meer  dan tachtig demonstranten toegelaten bij het aangekondigde protest tegen racisme op het Schouwburgplein in Rotterdam, zo meldt  burgemeester Ahmed Aboutaleb.
Burgemeester Jan van Zanen van Den Haag stelt geen limiet aan het aantal demonstranten. De demonstratie vindt plaats op het Malieveld.

Bron: Radio Egmond – Telegraaf- AD
Foto ⒸANP

Facebook Comments Box

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *