Sparta wint laatste wedstrijd en staat in de wacht

Afgelopen donderdag speelde de Zoutman-formatie al haar laatste wedstrijd van seizoen 22-23. In Wijckel was DTG de tegenstander. Onder zomerse omstandigheden floot scheidsrechter Van der Leeuw om 20:45 uur voor aanvang.

Voor beide ploegen was het even aftasten in het begin van de wedstrijd. Sparta nam het initiatief maar, kon zoals zo vaak dit seizoen, niet doordrukken. DTG was trefzeker van afstand en kwam op 6-3 voor alvorens Sparta weer iets terug deed. Met een magere 6-5 tussenstand werd er gerust.

In de rust hamerde Van der Lei erop om geduldig te zijn en meer te bewegen om de zakkende heren van de thuisclub minder goed te laten mee vangen.

Sparta deed wat er van haar gevraagd werd en scoorde drie goals op rij. DTG gaf niet om en met nog 10 minuten te spelen was het weer gelijk, 10-10. Vanaf dat moment was het Sparta dat haar ‘koppie’ gebruikte en daardoor nog twee goals wist te maken.

Sparta, dat nu in afwachting is van de wedstrijd die zaterdag gespeeld worden, bezit momenteel de tweede plaatst. Dé plek die Sparta wil behalen om promotie naar de 2e Klasse te bewerkstelligen. Wordt vervolgd dus…

Bron: KV Sparta