Met drugs en drank achter het stuur in het Westerkwartier

Afgelopen weekend zijn er meerdere personen betrapt op rijden onder invloed van alcohol of drugs.


Op zaterdag 15 april 2023 omstreeks 00.30 uur zag een politie eenheid een scooter rijden op de Legolaan te Grootegast. De bromfiets slingerde nogal wat, hierop is een stopteken gegeven.


De bestuurder gaf aan naar huis te rijden en was afkomstig bij vrienden in Grootegast. De bestuurder blies G/F. Hierop werd medewerking aan ademanalyse gevorderd.
Op bureau blies verdachte 370 ug/l. PV en werd een rijverbod opgemaakt.

In Marum werd op zaterdag 15 april 2023 omstreeks 12.06 een melding gegeven van voertuig waarvan de bestuurder een ruit eruit geslagen had. Toen de politie het voertuig aantrof vertelde de bestuurder onderweg telefonisch ruzie te hebben gekregen met zijn vriendin.

Hij had een woedeaanval gehad en toen zijn raam eruit geslagen.
In het voertuig werd tevens een joint aangetroffen en de bestuurder verklaarde vannacht een joint te hebben gerookt. Hierop werd de verdachte onderworpen aan een speekseltest. Deze bleek positief op gebruik van cannabis. Hierop is verdachte aangehouden en meegenomen naar het bureau voor het afgeven van bloed. Het bloed zal onderzocht worden.

Op zaterdag 16 april 2023 om 00:08 zag de politie een bestuurder rijden op de Hoofdstraat te Grootegast. De bestuurder werd gesommeerd te blazen op de Duistereburen te Grootegast. De uitslag hiervan was A.
Op bureau bleek na ademanalyse: 265 ugl. PV en werd voor de bestuurder een rijverbod opgemaakt.

Bron: politie Basisteam Westerkwartier

Facebook Comments Box

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *