Man uit Westerkwartier door FIOD opgepakt wegens drugshandel

Een 43-jarige man uit de gemeente Westerkwartier is ongeveer twee weken geleden gearresteerd door de FIOD. Hij en zijn broer uit Amsterdam (53) zouden verschillende drugslijnen
naar het buitenland runnen.

Het onderzoek naar de broers begon al drie jaar geleden toen de man uit Westerkwartier op Schiphol werd betrapt met 36.000 euro aan contant geld in zijn bezit.

Voor de herkomst van dat geld kon hij destijds geen verklaring afleggen. Onderzoek naar bankgegevens door de douane bracht veel contante stortingen naar boven, die niet correspondeerden met de legale inkomsten van de man.

Bijna twee weken geleden werd hij, samen met zijn 53-jarige broer uit Amsterdam, gearresteerd door de FIOD. Beide woningen van de broers werden doorzocht, daarbij werden telefoons, laptops en hun administratie in beslag genomen. Ook werden drie auto’s en een bedrag van 59.000 euro aan cash geld ter plekke aangetroffen waarvan de oorsprong niet konden worden verklaard. Ook deze werden in beslag genomen. De broers zitten nog steeds vast.

Crystal meth tussen luchtbedden van de Action

Volgens justitie verstopte de 43-jarige verdovende middelen tussen de artikelen die hij kocht bij Action. Deze verzond hij vervolgens naar het buitenland.

Zo verstuurde hij dozen vol met luchtbedden waarin MDMA, xtc of crystal meth werd aangetroffen. Hij wordt er ook van verdacht dat hij drugs in wanden van reiskoffers verstopte. Deze werden dan door koeriers meegenomen naar de Dominicaanse Republiek.

Foto fictief: Google 123rf.com

De twee worden er verder van verdacht pakketten met auto-onderdelen te hebben gemaakt voor een drugslijn naar IJsland. De broers deden volgens de FIOD vermoedelijk ook valse facturen bij de zendingen om die zo echt mogelijk te laten lijken.

Wanneer de gebroeders voor een rechter verschijnen is nog niet bekend.

Facebook Comments Box

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *