Pony Power voor Kids en Paardenkracht voor Pubers.

Pony Power voor Kids en Paardenkracht voor Pubers. Het zouden zo maar titels kunnen zijn van nieuwe kinderprogramma’s op NPO3.

In werkelijkheid gaat het om de kracht die kinderen putten uit de omgang met deze dieren. Deze unieke trainingen worden gegeven in Zevenhuizen en Midwolde.

Grenzen stellen en bewaken

Kinderen en pubers leren met en van elkaar en de pony’s, door in beweging te komen, zelf te doen en te ervaren. Thema’s die in beide trainingen aan bod komen zijn, communicatie, je ruimte verkennen, grenzen stellen en bewaken, samenwerken, balans zoeken en vinden, omgaan met winnen en verliezen en de IK-boodschap. Elk theoriedeel uit het unieke werkboek dat de kinderen krijgen wordt gekoppeld aan één of meer praktische oefeningen met pony’s. “Dat maakt leren leuk! En kinderen en pubers zien hoe de thema’s in de praktijk werken. Wat werkt wel en wat niet? Het enthousiasme neemt zichtbaar toe en je ziet hoe kinderen zich in enkele weken tijd beter in hun vel voelen en groeien in hun sociale vaardigheden. Ze leren op zichzelf te vertrouwen, hun eigen gedrag en dat van anderen te begrijpen en durven hun grenzen te verleggen, maar vooral zie je dat ze plezier hebben buiten met de pony’s, “aldus Olga Hartman.

Doen, ervaren en leren

Waarom een cursus met pony’s? “Het samenzijn met de pony’s geeft meer zelfvertrouwen. Paarden en pony’s zijn erg sensitief en pikken elk signaal feilloos op. De pony’s reageren op het gedrag van de kinderen en houden hen als het ware een spiegel voor. Deze directe feedback zorgt voor essentiële leermomenten.” voegt de Marianne Oosterhuis uit Midwolde eraan toe. “Het is het DOEN – ERVAREN – LEREN. Buiten bezig zijn en bewegen brengt tegelijkertijd gevoelens, zintuigen en denkprocessen op gang en versterkt daarmee het effect van de lessen”, voegt Olga nog eraan toe. “De trainingen worden gegeven op Stal Bolheim in Zevenhuizen en bij Marianne thuis in Midwolde. “Er wordt tijdens de cursus niet op de pony gereden, alle oefeningen worden vanaf de grond verricht. “

Pony Power voor kids

Als u nieuwsgierig bent geworden hoe uw zoon / dochter met behulp van pony’s letterlijk KRACHTIGER kan worden met Pony Power voor Kids, kijk eens op www.ponypowervoorkids.nl of www.paardenkrachtvoorpubers.nl Net even een stukje vertrouwen opbouwen voor de grote stap naar het voortgezet onderwijs ? Neem voor een vrijblijvende kennismaking contact op via info@bolheim.nl – Olga Hartman of marianneoosterhuis@gmail.com
We starten weer met trainingen in september. Vooraf is er een gratis informatiemiddag, dus kom kennismaken met de trainingen op vrijdag 23 augustus om 16.00 uur Dwarshaspel 2, Zevenhuizen. Maar dan wel even aanmelden op bovenstaande mailadressen! En houd ook de facebookpagina van Stal Bolheim in de gaten.

Facebook Comments Box

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *