Jan Kuiper wil komend seizoen met Zevenhuizen weer nacompetitie spelen

Trainer Jan Kuiper van vv Zevenhuizen

Met ingang van het seizoen 2019-2020 wordt Jan Kuiper de nieuwe hoofdtrainer van vv Zevenhuizen. De ervaren oefenmeester uit Leek volgt hiermee Gezienus Oosterhuis op die na drie seizoenen afscheid heeft genomen van Zevenhuizen.

Trainer én scheidsrechter
Jan Kuiper begon zijn carrière in 1976 als jeugdtrainer bij VEV’67 en werd daarna hoofdtrainer bij onder andere Gorecht,
Astrea, De Wilp, Hoogkerk, Haulerwijk, Hoogkerk en CSVH, Eext, ONR, Potetos, Blue Boys, Roden (jeugdtrainer) en Yde
de Punt. De afgelopen 2 seizoenen was hij trainer/coach bij vv Zevenhuizen zondag 2 en dames 2. Naast dat Kuiper hoofdtrainer was van vele clubs, was hij ook al die jaren KNVB scheidsrechter. “Als ik een club op zondag had dan ging ik gewoon op zaterdag fluiten en andersom” vertelt Kuiper. “Na 25 jaar ‘scheidsrechteren’ vond ik welletjes en in 2010 floot ik mijn laatste wedstrijd.”

4e klasse
“Ik heb altijd nog een keer trainer in Zevenhuizen willen zijn. Vv Zevenhuizen is een prachtige club met veel talent. De
afgelopen 2 seizoenen heeft Zevenhuizen nacompetitie gespeeld en, met name in het seizoen 2017/2018, op een haar
na promotie naar de 4e klasse gemist. Vorig seizoen waren er veel geblesseerde
spelers. Als je een smalle selectie
hebt, is het dan bijna onmogelijk om te promoveren of voor het kampioenschap te spelen. In potentie hebben we wel de
kwaliteit om 4e klasse te spelen.”

Nieuwe spelers
“In het komende seizoen krijgen we versterking van de selectie. Joey Hummel, René de Vries, Bas Lammers, Allard
Gritter en Nick Kobes gaan er voor zorgen dat de selectie in de breedte sterker wordt. Ook voor het 2e elftal is dit goed nieuws, want ook dit elftal krijgt wat meer spelers die wat extra’s toevoegen aan het elftal.”
“Ik wil het volgende seizoen een aantal doelen bereiken. Allereerst willen we met het 1e elftal weer de nacompetitie halen.
Het volgende doel is om van de selecties van het 1e en het 2e meer een eenheid te maken. Dit bevordert de sfeer binnen de selecties en vooral binnen de vereniging.”

Henry Kuiper nieuwe leider

Henry Kuiper komt de gelederen versterken als leider. “Henry is al jaren betrokken bij de vereniging en ik ben blij met hem dat hij zich beschikbaar stelt als leider.” De voorbereiding van Zevenhuizen begint op 6 augustus en de eerste oefenwedstrijden worden op 20 augustus gespeeld op het toernooi bij VEV ’67. Zondag 22 september begint de competitie.
Facebook Comments Box

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *