Geen survivalrun in Boerakker dit jaar

“Onzekere tijden met duidelijke regels brengen moeilijke beslissingen met zich mee.” Meldt de organisatie Stichting Survivalteam Boerakker op social media.

Foto: Facebookpagina Survivalrun Boerakker

De Covid-19 regels gelden in elk geval tot 1 september 2020. De organisatie van de survivalrun verwacht dan ook niet dat de regels na die datum enorm zullen gaan versoepelen. “De 1,5m regel zal dan waarschijnlijk nog blijven gelden en dat is nou juist de regel die de grootste praktische problemen met zich meebrengt.”

Denk daarbij aan de omstandigheden in kleed- en doucheruimtes, aan de toeschouwers, die in grote aantallen komen kijken en ook allemaal afstand van elkaar en van de deelnemers moeten houden. De vrijwilligers, mensen in Oomkegast en in De Fakkel. De afstanden tussen deelnemers bij de start en verderop in het parcours.


De organisatie is verantwoordelijk dat de regels worden nageleefd. Ook willen ze geen risico lopen dat ons evenement oorzaak is van uitbreiding van eventuele besmettingen.

(Artikel gaat verder na advertentie) www.autobedrijfpompstra.nl

Daarom is besloten om de run van 10 oktober 2020 NIET door te laten gaan.

Dit besluit viel heel zwaar en er is bewust voor gekozen om dit besluit reeds in een vroeg stadium te nemen.
Want een wedstrijd organiseren vergt veel tijd en energie.
Het ├ęchte werk staat nog te beginnen; vrijwilligers regelen, sponsoren benaderen, draaiboeken maken, landeigenaren om toestemming vragen en de hindernissen in detail uitwerken.

De organisatie hoopt dat er bij allen begrip is voor dit besluit, want de gezondheid en veiligheid staan voorop.

Op 10 oktober wordt het jubileumboek uitgebracht.

De organisatie hoopt, onder voorbehoud uiteraard, op 9 oktober 2021 weer een mooie survivalrun in Boerakker te organiseren.

Bron: Social media Survivalrun Boerakker

Facebook Comments Box

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *