Flonk Tech neemt Poeder Zevenhuizen over

Bert Flonk van het reparatiebedrijf FlonkTech uit Zevenhuizen neemt de
zaak van de familie Poeder over. Zaterdag 14 november is de laatste
werkdag van Heine en Aafke Poeder.


Bert Flonk zet de zaak voort op zijn huidige adres aan de Oudestreek 13 waar hij samen met zijn vader Duurt Flonk al  een goede samenwerking had met Poeder’s reparatieservice. Het gedeelte van het pand waar Poeder momenteel gehuisvest is, wordt overgenomen door Douma ter Veld
Tweewielers. Douma ter Veld was al sinds 2013 gehuisvest in een ander gedeelte van hetzelfde pand aan de Kokswijk.

Flonk Tech is sinds 2018 al druk doende met het leveren van huishoudelijke apparatuur, tv’s, geluidsapparatuur, laptops en computers. Vanaf afgelopen zomer is het assortiment ook uitgebreid met witgoed. De bekende A-merken zoals: Panasonic, Liebherr, Miele en Siemens die Poeder verkoopt, blijven ook in het assortiment van Flonk Tech.  Ook kunt u terecht bij Flonk Tech voor reparaties van technische apparaten zoals; tv, geluidsinstallatie, laptop of computer. Dat Flonk van alle markten thuis is blijkt uit het feit dat Flonk Tech ook websites of webshops tegen betaalbaar tarief maakt.

Bert voor zichzelf vooral een adviserende rol voor zijn klanten.
“Maatoplossingen op de locatie zeg maar”, vertelt hij.  “Mochten we een merk tv of koelkast niet in ons assortiment hebben dan kunnen we dat uiteraard altijd bestellen.”

Bert had graag een grote opening gewild maar helaas is dat niet mogelijk vanwege het corona-virus. “Wellicht dat we een grote ‘Open dag’ organiseren als het corona-virus dat toelaat.

Heine Poeder knikt ook, “de zaak bestaat al heel lang. We hadden ook graag afscheid willen nemen van onze vaste klanten maar dat verrekte virus hé!”  Vader Karst Poeder begon op zijn 18e jaar bij Oostinga, die
destijds in de voormalige winkel en werkplaats van Poeder aan het
Wethouder Appelhofplantsoen 18 in Zevenhuizen zat. Het bedrijf Oostinga
repareerde fietsen, bromfietsen en naaimachines. “Pa was een natuurtalent”, vertelt Heine zichtbaar trots. ”Wat zijn ogen zagen maakten zijn handen. Mijn vader is er gebleven en nooit weer weggegaan. Op een gegeven moment heeft hij de zaak overgenomen van Oostinga en werd hij zelf baas.”

Ik ben vanaf mijn 15e bij mijn vader in de werkplaats gaan werken en repareerde fietsen en brommers. Langzamerhand ging ik zelf ook, tv’s, fietsen en witgoed verkopen in de winkel.”

“Ik leerde Aafke kennen en na verloop van tijd gingen we samenwonen in De Wilp. Hier werden onze eerste 2 dochters Gina en Jacqueline geboren.
Toen we later gingen verhuizen naar de nieuwbouw van Zevenhuizen, werd
Elsina geboren. Kort daarna hebben Aafke en ik de zaak van mijn vader
overgenomen en verhuisden we naar het winkelpand aan het Wethouder
Appelhofplantsoen.”

“In die tijd verkochten we ontzettend veel elektronica, wit- en bruingoed. Het was booming business destijds”, vertelt Heine. “We groeiden in de jaren ‘90 dusdanig uit ons jasje aan het Wethouder
Appelhofplantsoen, dat we uit moesten kijken naar een groter pand. Dit werd het huidige karakteristieke pand aan de Kokswijk.”

Heine en Aafke staan nog tot en met zaterdag 14 november in de winkel
aan de Kokswijk. Op de vraag of ze bang zijn om niet in een zwart gat te
belanden lachen ze allebei. “Ik hou heel erg van vissen en motorrijden,
maar dat kan eigenlijk alleen met mooi weer en niet in de winter. Ik
moet wel gaan bedenken wat ik ga doen in de andere maanden, maar dat
komt wel goed.” Antwoord Heine.

Aafke vertelt op haar beurt dat ze vast veel bij haar ouders zal zijn. “Ze lopen al in de 90 en kunnen zo nu en dan wel wat hulp gebruiken. En zoals gebruikelijk zal deze oma wat vaker oppassen op de kleinkinderen.
We gaan ons niet vervelen hoor!”

Helaas komt er door de corona-crisis geen grote uitverkoop en afscheid. Heine en Aafke willen iedereen dan ook hartelijk bedanken voor het vertrouwen van de afgelopen jaren.

Vlnr. Bert Flink, Aafke en Heine Poeder
Flonk Tech Oudestreek 13 Zevenhuizen
Facebook Comments Box

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *