Eerste LEGO-diorama onthult in Veendam

Op de hoek van de Winkler Prins Passage en het Museumplein te Veendam is vrijdag 24 maart het eerste LEGO®-diorama officieel onthult door wethouder Henk Jan Schmaal. Het diorama is een ministad van blokjes van de bekende Deense fabrikant. Met de onthulling verwelkomt de wethouder enkele honderd kleine inwoners, die hun intrek hebben genomen in de ministad in het centrum van Veendam.

In het diorama is een complete ministad van LEGO met huizen, monorail, voetbalstadion, hulpdiensten, racecircuit, haven, parkeergarage enz. te zien. De komende weken wordt er ook nog aan andere diorama’s gewerkt voor de overige etalage-ramen.

Er is veel te zien en wanneer je langer blijft en wanneer je vaker komt kijken ontdek je steeds opnieuw iets. Het diorama is om een dusdanige hoogte geplaatst dat deze zowel voor jong en oud goed zichtbaar is. De ministad is van buitenaf te zien, dus er zijn geen openingstijden en is het altijd te bekijken.

De Stichting BIZ Centrum Veendam heeft de mogelijkheid aangegrepen om het voormalige ING-kantoor in het centrum beschikbaar gesteld te krijgen voor deze tentoonstelling. Hierdoor is geïnvesteerd in de inrichting en uitstraling van het centrum en het terugdringen van de leegstand. De LEGO is door de geboren en getogen Veendammer Gertjan Oldenburger beschikbaar gesteld. Hij heeft ook de inrichting verzorgd.

Facebook Comments Box

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *