Sterke stijging met coronabesmettingen, afgelopen week 534 mensen besmet

Het aantal nieuwe coronabesmettingen in de afgelopen week is gestegen naar 534. Dat is bijna een kwart meer dan de week ervoor. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De meeste mensen lopen corona thuis op.

Ook het aantal ziekenhuisopnames is gestegen, van 9 naar 16 in een week. Het aantal doden is wel lager dan vorige week. Toen werden er 19 sterfgevallen gemeld.

Dat de stijging van het aantal besmettingen groter is dan een week eerder komt mogelijk omdat er steeds meer getest wordt: vorige week werd een recordaantal testen uitgevoerd.

Afgelopen week werden er 534 nieuwe gevallen gemeld bij het RIVM, maar er zijn ook 82 eerdere gevallen gecorrigeerd omdat ze niet bleken te kloppen. Zo stijgt het totaal met 452 besmettingen naar 51.146. 

Ook tien ziekenhuisopnames en vijf sterfgevallen zijn gecorrigeerd. Er zijn nu in totaal 6135 mensen overleden door het coronavirus. 11892 mensen moesten worden opgenomen in het ziekenhuis. 

Lokale uitbraken
Volgens het RIVM zijn er verspreid door het land een aantal kleine lokale uitbraken geweest. Het gaat dan om drie of meer besmettingen, bijvoorbeeld in één familie of een bedrijf.  Met het bron- en contactonderzoek dat bij elke besmette patiënt wordt gedaan, worden elke zo’n 100 nieuwe gevallen opgespoord, zegt het RIVM.

Omdat niet iedereen met een mogelijke besmetting getest is, liggen de werkelijke aantallen waarschijnlijk nog hoger. Wel worden er inmiddels steeds meer mensen getest. Sinds 1 juni kan iedereen met klachten zich laten testen, dat is sindsdien bijna 375.000 keer gebeurd.

Bron: RIVM-RTL NIEUWS-AD

Facebook Comments Box

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *