Buurtbussen rond Leek krijgen nieuwe dienstregeling

Buurtbus Leek (lijn 550) rijdt vanaf 26 augustus niet meer tussen Leek en Grootegast.

De ritten in de daluren worden overgenomen door Qbuzz (lijn 38). Qbuzz rijdt op dit moment al in de spits. Alle ritten op het traject van Grootegast naar Leek worden vanaf 26 augustus door Qbuzz gereden.

Qbuzz op traject Grootegast en Leek

Op dit moment rijdt de buurtbus met een 8-persoonbus in de daluren tussen Leek en Grootegast. En in de spits rijdt vanwege het grote aantal reizigers een grote bus van Qbuzz. In de bus van de buurtbus geldt een ander tarief dan in de grote bus van Qbuzz. Dit leidt tot veel onduidelijkheid bij de reizigers. Vanaf maandag 26 augustus gaat daarom Qbuzz alle ritten verzorgen, zodat er geen verschillende tarieven meer zijn. Tussen Leek en Grootegast kan dan alleen nog met de OV-chipkaart of een papieren buskaartje gereisd worden.
Gewijzigde route in Niekerk

De route bij Niekerk wordt aangepast, omdat de grote bus daar moeilijk kan keren. En de laatste rit vervalt omdat het gebruik zeer gering is.
Buurtbus Leek – Marum één keer per uur

Buurtbus Leek-Marum (lijn 589) rijdt nu alleen in de spits. Op verzoek van reizigers gaat de buurtbus vanaf maandag 26 augustus ook in de daluren rijden en wordt de frequentie één keer per uur. De buurtbus rijdt dankzij de inzet van vrijwillige chauffeurs. Alleen kaartjes van de buurtbus zijn geldig (contant te koop bij de chauffeur)

Bron: Gemeente Westerkwartier

Facebook Comments Box

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *