B en W onder vuur in Zevenhuizen inzake MFC

Vanavond waren Burgemeester Berend Hoekstra en de wethouders Karin Dekker en Hans Morssink te gast in een volgepakt Appelhof in Zevenhuizen.

B en W hadden eerder op de dag een rondleiding door Zevenhuizen gekregen van DES voorzitter Anja Mellema. Uiteraard werd ook de toekomstige MFC locatie bezocht. Hier hield voorzitter Mellema een vurig pleidooi voor de komst van het multifunctioneel centrum.

De bijeenkomst werd ’s avonds in de Appelhof bijgewoond door veel ongeruste Zeuv’mhuusters. Er werden zeer kritische vragen gesteld aan wethouder Morssink over het bedrag wat de gemeente Leek beschikbaar wil stellen voor de realisatie van het MFC. Tussen de 2,5 miljoen euro die de gemeente in gedachten heeft, en de ongeveer 8 miljoen wat de werkgroep van het MFC berekend heeft, zit een onoverbrugbaar gat. De wethouder adviseerde de werkgroep dan ook om de plannen te herzien en met een ander voorstel te komen anders zal het toekomstige MFC er niet komen. De wethouder beloofde wel mee te willen denken met de werkgroep en stelde voor om een, door de gemeente aangestelde projectleider, de werkgroep te laten begeleiden en te adviseren.

Volgende week gaan de beide partijen weer om tafel en wellicht komt de werkgroep dan met een alternatief plan.

Na de pauze kwamen andere zaken aan de orde. Wethouder Dekker beantwoordde over een aantal vragen met betrekking tot gevaarlijke verkeerspunten in Zevenhuizen waaronder de kruising Veldstreek-Oudewijk. De wethouder beloofde dat deze zomer de wegmarkering opnieuw wordt aangebracht.

Voorzitter Anja Mellema praatte de bijeenkomst zeer kundig aan elkaar en bood namens DES de burgemeester een meter droge worst aan voor zijn verdienste voor het dorp Zevenhuizen. Vandaag was de laatste keer dat B en W een bezoek brengen aan Zevenhuizen. Op 1 januari wordt de gemeente Leek opgeheven en valt dan onder de nieuwe gemeente Westerkwartier.

DES voorzitter Anja Mellema biedt burgemeester Hoekstra één meter worst aan.

Facebook Comments Box

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *