Ambachtelijke Bakkerij van Esch september in teken van grootbrood


“Brood is lekker en gezond en
altijd weer een feest op tafel”

Het lijkt allemaal zo gewoon. Een halfje volkoren, een hele bio meergranen of een vanEsch Vitakorn. Tientallen broodsoorten liggen elke dag in de schappen van de winkels van de ambachtelijke bakkerij in Norg, Roden, Zevenhuizen, Peize, Leek, Tolbert en de Groninger wijken Vinkhuizen en Paddepoel. Eigenlijk is er voor iedereen wel een heerlijke broodsoort op maat bij. “En dat maakt onze producten zo bijzonder”, vertelt Bas van Esch van ambachtelijke bakkerij Van Esch.
“Wit, volkoren, bruin, biologisch, krentenbrood, brood uit eigen streek. Elke dag opnieuw. Met passie gemaakt door onze bakkers in de productieruimte in Zevenhuizen. We hebben diverse broodsoorten met minder zout, met extra vezels en ook mensen met allergieën kunnen bij ons terecht voor producten met een aangepaste receptuur. En dat elke dag weer”, vervolgt de gedreven en bevlogen bakker.


Proeverijen
Om klanten en andere geïnteresseerden de mogelijkheid te geven met de diverse broodsoorten kennis te maken, houdt ambachtelijke bakker van Esch in de maand september verschillende proeverijen. Daar geven de bakkers een toelichting op de producten die ze maken onder het mom van ‘Vraag ’t aan de bakker’. Ook in de winkels zullen de verkoopmedewerkers tijdens de reguliere openingstijden natuurlijk de nodige informatie verschaffen.


Uitgebreide assortiment
Ook staat de maand september bol van de aantrekkelijke aanbiedingen en wordt elke week een ander deel van het toch al zo uitgebreide assortiment voor het voetlicht gebracht. Eind augustus, begin september gaat het om de meergranensoorten, een week later staan -in het kader van Speltember – de Speltbroden centraal en van 11 tot en met 17 september is het de hele week elke dag BROODDAG. De heerlijkste gevulde broden komen in groten getalen die week erna voorbij met een mooie aanbieding van Drentse Krentenstoet en een Roggebol.


Streekproducten
Van 25 september tot en met 1 oktober is het streekproducten bioweek met het assortiment van graan (onder andere Cardos en Ommelander) uit de provincie Groningen. Dat graan wordt ook in de regio gemalen en in de bakkerij in Peize gebakken. “We leggen de hele week de nadruk op de goede eigenschappen van brood, zoals het nieuwe Brood Zonder Naam, dat en combinatie is van twee mixen. Maar liefst 150 voorstellen zijn gedaan voor de naam van het nieuwe producten, dat alom veel waardering krijgt en bij sporters lang een verzadigd gevoel teweeg brengt. Onderdeel van de nieuwe soort is het Noord-Afrikaanse oergraan Teff. Ook hier geldt dat het brood niet alleen gezond en voedzaam is, maar vooral ook lekker”, vertelt Bas van Esch.
“Onze vanEschbroden zijn een aantal jaren geleden ontwikkeld na een werkbezoek aan China”, vervolgt de ambachtelijke bakker gedreven”, vertelt de bakker. “De vanEsch Volkoren bevat bijvoorbeeld meer voedingsvezels met voorgekiemde tarwekorrels, terwijl de vanEsch Bruin en vanEschKorn door de toevoeging van natriium 50 procent minder Kaliumzout bevatten. En in de van Esch Vitakorn zitten extra vitamines en mineralen (vitamines B1, B2, B12, C en ijzer). We hebben het allemaal in huis, maar misschien lopen we er wel te weinig mee te koop. Daarom besteden we in september dus extra aandacht aan al ons grootbrood.”

Facebook Comments Box

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *