Zevenhuizen 1 wint zonder overtuiging van laagvlieger Froombosch

Zevenhuizen 1- Froombosch 1 uitslag 2-0  zondag 11 maart 2018

Zevenhuizen trad met een gehavend elftal aan tegen laagvlieger Froombosch. Verdediger Jeroen Mulder (kuit), Niek Uitham (hersenschudding) Jurjan van Esch en Sten Uitham waren niet aanwezig. Gert Bruins haakte na de warming up nog af. Daar stond tegenover dat spits Bas Lammers weer terug was van half jaar durende bootreis. Volgens sommige bevriende kantinebezoekers was Lammers eerder van de bootreis teruggekeerd omdat hij niet langer meer zonder zijn vriendin kon zijn. Froombosch zou vandaag ook merken dat de blonde spits weer terug was.

De bezoekers, die dit seizoen met nog maar 1 winstpartij maar drie punten wisten te vergaren, waren met een redelijke fitte selectie naar Zevenhuizen gekomen.

In het eerste kwartier gebeurde er niet echt veel in het veld. De beide ploegen waren redelijk aan elkaar gewaagd en waren elkaar in deze periode een beetje aan het aftasten. Froombosch had zich op eigen helft ingegraven en counterde sporadisch richting de goal van Zevenhuister keeper Trienco Groefsma. Dit zonder noemenswaardig resultaat overigens.

Uitblinker Bas Lammers

De eerste echte mogelijkheid kwam van uitblinker Bas Lammers. In de 16e minuut soleerde rechtsbuiten Dimitri de Jong langs zijn directe tegenstander en “pakte de achterlijn”  Zijn voorzet kwam op het hoofd van de kopsterke Bas Lammers terecht maar deze kopte de bal ruimschoots naast.

Froombosch deelde kort daarna ook een speldenprik uit. Na een overtreding van Zevenhuizen, een meter of 20 van de goal, kreeg Froombosch een indirecte vrije trap.

De bal werd gevaarlijk in de 16 meter gebracht waar de aanvoerder van Froombosch zichzelf fraai vrij speelde en vlak voor keeper Groefsma hard wilde uithalen. Otto Jelsma wist met ware doodsverachting zich in de baan van het schot te werpen, en de bal tot corner te werken. De corner leverde verder geen gevaar op voor de verdediging van Zevenhuizen.

In de 30e minuut kwam Zevenhuizen voor de 2e keer gevaarlijk voor het doel van de tegenstander. Dimitri de Jong schoot na een flitsende actie de bal over de goal van de ietwat corpulente doelman van Froombosch.

Vlak daarna raakte aanvaller de Jong, Dimi voor intimi, na een prachtige kapbeweging geblesseerd. Zijn knie draaide op een nare manier weg onder zijn lichaam. De Jong werd vervolgens vervangen door het jonge talent Tim Wekema. Wekema, normaal voetballend in de jeugd JO 19, kon direct zijn stempel op de wedstrijd drukken. Hij werd diep gestuurd op rechts en wist met een hoge voorzet spits Bas Lammers te bereiken. Deze wist in 2 doelpogingen uiteindelijk de bal in het doel van Froombosch te koppen. 1-0

Publiekswissel

Na de rust kabbelde de wedstrijd gezapig door en werd spel hoofdzakelijk op het middenveld uitgevochten. Spelverdeler Willem Timmermans van Zevenhuizen was met name door hard werken de baas op het middenveld maar ontbeerde de broodnodige  creatieve ingevingen om zijn aanvallers aan het werk te zetten. Zevenhuizen bleef bleef overigens wel de bovenliggende partij maar wist tot de 69e minuut de voorsprong niet te uit te breiden. Na een diepe bal nam Bas Lammers de bal op een schitterende manier in de lucht aan en wist de moeilijk bewegende keeper van Froombosch met een geniale lob te verschalken 2-0!

De wedstrijd was toen wel gespeeld. Beide ploegen kwamen niet echt meer toe aan gevaarlijke kansen. Spits Lammers kreeg een publiekswissel een kwartier voor tijd en dat was meer dan terecht. Eindstand 2-0.

Promotie 4e klasse

Zevenhuizen heeft dit seizoen de ambitie om te promoveren naar de 4e klasse. Maar bij een rondvraag bij een groep vaste supporters hoor je toch een kritische noot en is er serieuze twijfel of het dit jaar lukken gaat. De selectie blinkt in de breedte niet echt uit en trainer Oosterhuis moet herhaaldelijk gebruik maken van jeugd en 2e elftalspelers. Het vertoonde spel laat regelmatig  te wensen over en wordt er zonder zichtbaar plan gespeeld. Door het gebrek aan (fitte) voorhoedespelers en het overschot aan middenvelders en verdedigers vraagt iemand zich af waarom Zevenhuizen blijft vasthouden aan een 4-4-3 opstelling. Toch blijft Zevenhuizen de kampioen van de de 3e helft lacht iemand anders in het groepje. En zo is het! Proost mannen, een verdiende overwinning!

Volgende week speelt Zevenhuizen de uitwedstrijd tegen middenmotor Eext.