Wesley Kuiper (11) uit Zevenhuizen gaat naar FC Emmen

Tijdens verschillende wedstrijden zaterdags met zijn team JO11 van VV Zevenhuizen, zagen de lokale scouts van FC Groningen dat Wesley goed kon voetballen.

Het duurde dan ook niet lang voordat Wesley een uitnodiging kreeg van de “Trots van het Noorden”. Vanaf november 2017 mocht hij elke zondag deelnemen aan de voetbalschool van FC Groningen op de locatie Roden. Hier had Wesley hij het erg naar zijn zin, maar er waren meer clubs in de running voor het talentje uit Zevenhuizen.

Tijdens de herfstvakantie in 2017 had Wesley namelijk ook meegedaan aan een talenten dag van FC Emmen. Deze vond plaats in De Lange Leegte in Veendam. Aan het eind van de dag werd Wesley uitgenodigd om deel te nemen aan de finaledag van FC Emmen. De finaledag vond plaats op 23 december 2017. Wesley hoorde bij de 10 kinderen die een trainingsstage hadden verdient voor een week. Hij mocht nu ook meetrainen met de kinderen van zijn eigen leeftijd bij FC Emmen.

De trainingsstage bij FC Emmen begon op 19 maart 2018 en na deze stageweek mocht Wesley mee blijven trainen op de voetbalschool van FC Emmen. Woensdags trainen in Emmen en elke zondagochtend trainen op de voetbalschool van FC Groningen in Roden. Inmiddels had Wesley ook een transfer gemaakt van VV Zevenhuizen naar VEV in Leek.

Afgelopen december 2018 benaderde FC Emmen Wesley om te komen spelen voor FC Emmen JO12 voor het seizoen 2019/2020. Wesley had een goed gevoel bij FC Emmen en heeft meteen gekozen voor Emmen. Op dat moment hebben vader en moeder Gerard en Cindy Kuiper FC Groningen ingelicht dat Wesley een keuze gemaakt heeft en uit gaat komen voor FC Emmen.

“Het worden drukke tijden voor paps en mams” vertelt vader Gerard Kuiper. “Wat voorop staat bij Wesley dat hij het naar zijn zin heeft. Plezier in het voetballen hebben is het allerbelangrijkste wat er is.” De oud spits van vv Zevenhuizen vindt het prachtig dat Wesley het zo goed doet. Moeder Cindy is niet minder trots op haar zoon. “Wesley  doet het fantastisch, maar onze andere zoon Brian doet het ook supergoed bij vv Zevenhuizen hoor!”

Op 17 juni 2019 beginnen de trainingen van JO12 van FC Emmen voor Wesley.
Succes Wesley en schop er paar in de kruising!

Facebook Comments Box

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *