Warme dagen, tips om het uw huisdier zo aangenaam mogelijk te maken

Veel van onze huisdieren kunnen niet zo goed tegen warmte. Oververhitting kan gevaarlijk en zelfs dodelijk zijn voor uw huisdier. Houd er daarom rekening mee en neem maatregelen als het buiten warm is. Houd bovendien het huis zo koel mogelijk, bijvoorbeeld door gordijnen te sluiten en ook ramen en deuren op de warmere tijden gesloten te houden.

Zorg er voor dat uw dier bij warm weer een plek in de schaduw heeft. Zorg natuurlijk ook voor voldoende vers drinkwater.

Ga niet intensief sporten met de hond. Bij een temperatuur van meer dan 20 graden raden wij af om met de hond te gaan fietsen. Ook hard rennen en met ballen en frisbees gooien kan men beter doen als het weer wat koeler is. Maak geen lange wandelingen in de hitte maar plan deze aan het begin of eind van de dag. Let bij honden met een dunne vacht ook op verbranding en smeer dun behaarde plekken eventueel in met zonnebrandcrème. En bedenk dat het asfalt maar ook zand heel heet kan zijn aan de pootjes! Laat de hond dus liever door het gras lopen.

Konijnen en knaagdieren kunnen niet goed tegen de hitte. Zorg voor afkoeling, bijvoorbeeld door een tegel, een halfvolle plastic fles met water of speciale koel-‘pods’ in de vriezer te laten afkoelen en in het hok te leggen. Laat de dieren zelf kiezen of ze daar bij willen gaan liggen. Zorg dat het konijnenhok goed schoon is en controleer regelmatig de dieren zelf geen plakpoep aan hun vacht hebben. Met dit weer zijn er veel vliegen die eitjes in de vacht kunnen leggen, wat levensgevaarlijk is.

Scherm buitenverblijven af van de zon met een parasol. Ververs ook het drinkwater een paar keer per dag zodat het fris blijft.

Laat een dier nooit achter in een auto. Wist u dat de temperatuur in een auto al binnen 10 minuten levensgevaarlijk hoog kan worden!?!

Mocht u met dit mooie weer barbecue plannen hebben, houd dan goed in de gaten dat uw dier niets steelt. Helaas belanden er nog teveel dieren, vooral honden, bij de dierenarts omdat ze een satéprikker (spies) hebben ingeslikt!

Facebook Comments Box

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *