Wanneer gaat de ijsbaan in Zevenhuizen open?

De ijsbaan in Zevenhuizen ligt er nu nog stil en verlaten bij, maar dat kan snel veranderen met een paar dagen strenge vorst.

Gaat de ijsbaan volgende week open? Deze vraag stelde ik Lukas Mulder van ijsvereniging Voorwaarts uit Zevenhuizen.

“Ja waarschijnlijk wel” knikt Lukas. “Deze vraag is mij natuurlijk al vele malen gesteld deze week, maar de vooruitzichten lijken positief” aldus de boomlange ijsmeester. “Het ijs moet ongeveer 7 cm dik zijn om veilig te kunnen schaatsen. Met name na het weekend verwachten we matige tot strenge vorst dus weten we waarschijnlijk halverwege volgende week wel wanneer er geschaatst gaat worden in Zevenhuizen.”

De grootste vereniging in Zevenhuizen

“Met vierhonderd leden is ijsvereniging Voorwaarts de grootste vereniging in Zevenhuizen. Volgende week, als de schoolvakantie begonnen is, wordt een grote toeloop verwacht op de ijsbaan” aldus Lukas. “Als we een paar honderd schaatsliefhebbers op de ijsbaan hebben dan moet het ijs wel dik genoeg zijn om de veiligheid te waarborgen van de schaatsers.

Facebookpagina ijsvereniging Voorwaarts

Als u op de hoogte wil worden gehouden wanneer de ijsbaan open gaat dan kunt u de Facebookpagina van de ijsvereniging Voorwaarts volgen. Hier wordt op bericht wanneer het ijs dik genoeg is om te schaatsen.

Foto: MT Online Media

 

Dit bericht is mede mogelijk gemaakt door Cafetaria de Appelhof

Voor de lekkerste friet, snacks of gewoon gezellig een ijskoud Heineken biertje, gaat u natuurlijk naar Cafetaria de Appelhof! 

Facebook Comments Box

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *