Simona Schonewille (17) uit Leek doet mee aan Miss Teen of Groningen 2020.

30 maart 2020 LEEK- Simona Schonewille (17) uit Leek doet mee aan de missverkiezing Miss Teen of Groningen 2020. Op zondag 8 maart 2020 waren de eerste rondes van de missverkiezing. Na aanleiding van deze dag hebben we een aantal vragen over de missverkiezing gesteld aan Simona.

Simona, kun je wat meer vertellen over alle verschillende rondes die er waren?
“De eerste ronde is een voorstelronde. Daar werd gevraagd je voor te stellen. Welke opleiding doe je, wat zijn je hobby’s gewoon om het algemene plaatje te krijgen van wie je bent en wat je leuk vindt om te doen.
Nadat ik me heb voorgesteld werden er ook specifieke vragen aan de andere meiden die in de ruimte stonden gesteld. Zoals er bij mij gevraagd werd: Waarom doe je mee? een andere vraag die gesteld werd aan één van de andere meiden was: Kun je je herinneren waar de jury op let tijdens je auditie?

De tweede ronde was de bikinironde. Dat vond ik zelf heel eng omdat het toch wel gek is om in een bikini voor andere mensen te gaan staan terwijl je eigenlijk niet gaat zwemmen. Maar toch vond ik dat de allerleukste ronde want er stond muziek op en je was niet alleen en daardoor was het heel erg snel voorbij.

In de derde ronde moesten we ons weer omkleden naar een wit shirt met een zwarte broek. En in die ronde werden vragen gesteld in het Engels. Dit ging bij mij goed want ik kreeg een leuke vraag die ik makkelijk kon beantwoorden.”

Wat vond jij het meest spannend?
“Ik vond de bikinironde toch wel het meest spannend. Dit omdat je je toch wel erg blootgeeft aan mensen die je eigenlijk nog niet zo goed kent. Wel was de setting erg veilig. Je moest een soort van catwalk rondje lopen wat toch wel het meest lijkt op een echte miss verkiezing.”

Wat was je reactie toen je hoorde dat je door was naar de finale?
“Ik was heel erg verbaast want ik ben niet een typisch maatje model. Meestal moet je een perfect lichaam hebben voor de missverkiezing maar die heb ik niet. Nu wil ik niet zeggen dat ik geen mooi lichaam heb want iedereen is mooi zoals hij of zij is. Maar meestal zijn ze bij dit soort dingen wel op zoek naar mensen met het perfecte lichaam. Maar ik vind het heel erg goed van ze dat ze rekening houden met alle lichaamsvormen en dat iedereen door kan gaan als je maar laat zien dat je het graag genoeg wilt.“

Hoe gaat het nu verder?
“Na de uitslag krijgen we van de missverkiezing trainingen over het zijn van een miss. We zouden nu ongeveer 3 trainingen gehad moeten hebben maar in verband met het coronavirus heeft de organisatie besloten dat het niet verstandig is in verband met de veiligheid van onszelf en anderen. Dus vanaf juni als alle maatregelen weer op worden geheven begint de start van het nieuwe miss-seizoen dus heb ik het geluk dat ik een langer missverkiezing traject heb dan andere jaren.”

Kun je wat meer vertellen over de Linda Foundation?
“De Linda Foundation is een Non-Profit organisatie voor mensen die in armoede leven. De Linda Foundation zorgt ervoor dat deze mensen ook leuke dingen kunnen gaan doen, door bijvoorbeeld een cadeaubon te geven aan een meisje zodat ook zij een onvergetelijk kerstgala heeft in een mooie jurk. We kunnen met het finalisten team van Groningen ook geld inzamelen voor bijvoorbeeld dit ene meisje die heel erg graag haar galajurk wilt. Of dat ene jongetje die die hele stoere speelgoed auto wilt. Doneren kan altijd via de website van de Linda Foundation.“

Wanneer is de finale?
“Momenteel is de datum van de finale nog niet bekend door het coronavirus. Je kan me opzoeken op instagram en houd het goed in de gaten daar zal ik alle updates op zetten.”

Wil je nog iets meegeven aan meiden die misschien volgend jaar mee willen doen?
“Ik zal me gewoon aanmelden. Of het nu bij de casting blijft of je gaat wel door? Het is en blijft een hele leuke ervaring die heel erg goed is voor je zelfvertrouwen. En je leert heel veel leuke en lieve mensen kennen.”

Facebook Comments Box

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *