Richard Kobes trots op werkgroep MFC Zevenhuizen

 

“Ja mooi hé, zo blij!”

Dat waren de eerste woorden die voorzitter Richard Kobes van de werkgroep MFC Zevenhuizen kon uitbrengen nadat hij te horen had gekregen dat de Gemeente Westerkwartier het geld had vrijgemaakt om het multifunctioneel centrum te realiseren. Het gaat om ruim 2,5 miljoen euro plus de extra kosten die nodig zijn om onder meer de omgeving in te richten van het te bouwen MFC.

Kobes werd in juli 2017 gevraagd door  DES, SP7 en Ondernemersvereniging Zevenhuizen (OVZ) om een werkgroep op te richten. Twee weken later was deze compleet. Harmannes Harkema (penningmeester), Jan Nieboer (secretaris), Henk Koenes (bestuurslid) en Jelle Lammers (bestuurslid) aarzelden geen moment en besloten om samen met Richard Kobes (voorzitter) de kar te gaan trekken. De werkgroep is dus al 2 jaar bezig om het MFC Zevenhuizen van de grond te krijgen en eindelijk is de kogel door de kerk. Kobes is erg trots op de bestuursleden. “Door hun  deskundigheid en het maken van de hoeveelheid uren per week ( gemiddeld 12 uur per week), maakt dat dit een succes wordt.  Zonder hun inzet waren we nooit zover gekomen.

We moeten natuurlijk eerst nog 10 juli afwachten want dan geeft de gemeenteraad er een definitieve klap op”, Aldus Kobes. “En vanaf 11 juli gaan de diverse werkgroepen gelijk aan de slag inzake ontwerp en inrichting.  De aannemer begint dan 11 juli ook gelijk met opstarten van de bouwplannen.

Op de jaarmarkt in augustus pakken we groots uit met informatievoorziening. We zoeken uiteraard vrijwilligers voor werkgroepen en korte projectjes om zo samen met het dorp het gebouw te ontwerpen”, meldt Kobes.
Saillant detail is dat de werkgroep een deal gemaakt heeft met hoofdaannemer dat deze gebruik moet maken van ondernemers uit Zevenhuizen om het MFC te realiseren.

“En uiteraard alle lof naar de nieuwe gemeente Westerkwartier. Ze hebben echt alles op alles gezet om het voor elkaar te krijgen. Volgend jaar juni gaan we, mits alle vergunningen klaar zijn, beginnen met het bouwen. De planning is dat we in 2021 in de feestweek de grote opening van het Multifunctioneel Centrum Zevenhuizen gaan krijgen”. Aldus een zeer verheugde Richard Kobes.

Foto: MT Online Marketing

Facebook Comments Box

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *