Ooievaars Nienoord willen af van gemeentehuis Leek

Ooievaars willen af van gemeentehuis Leek.

Het ooievaarsechtpaar dat afgelopen zomer hun kroost groot bracht op het terrein van Podium Nienoord, heeft besloten om een vergunningaanvraag te doen om het gemeentehuis in Leek te verwijderen.

Dit deden ze nadat de gemeente Leek bekend heeft gemaakt dat het  voornemens is om het ooievaarsnest op het Podium Nienoord terrein te verwijderen. 

Flinke Pink moest wijken voor nest 

Afgelopen zomer vestigden de ooievaars zich in een boom op het terrein van Podium Nienoord. Het populaire festivalterrein in Nienoord is tijdens de zomermaanden de plek waar veel activiteiten plaatsvinden. Door de nestelende ooievaars moest onder andere Flinke Pink wijken en verplaatst worden naar een andere locatie in Leek.

Ooievaars hebben toestemming nodig van provincie Groningen 

Omdat het gemeentehuis en zijn bewoners zijn beschermd hebben de ooievaars toestemming nodig van de provincie Groningen.

Met deze aanvraag hopen de ooievaars de gemeente  Leek een stap voor te zijn en zo hun nest te kunnen redden van de sloop. 

Burgemeester Berend Hoekstra van de gemeente Leek wilde overigens niet reageren op de vraag welke stappen de gemeente Leek gaat ondernemen tegen deze onverwachte aanvraag. 

 

 

 

Facebook Comments Box

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *