Flinke Pink Festival Leek blijft groeien

Nog even en de Pinksterfestiviteiten in Leek barsten weer los en het Flinke Pink Festival doet er dit jaar nog een extra schepje bovenop.

Vanaf vrijdag 7 t/m maandag 10 juni biedt Leek veel muziek, een grote kermis, op maandag de traditionele Pinkstermarkt en natuurlijk 4 dagen Flinke Pink Festival op het Evenemententerrein tegenover de Rabobank. Een lang weekend feesten met elke dag een ander thema!

De verhuizing van het podium in het bos naar het Evenemententerrein vorig jaar heeft ons festival meer bekendheid gegeven en dat merken we dit jaar heel goed. Niet alleen de kaartverkoop loopt ver voor op vorig jaar, ook op social media weet iedereen ons inmiddels te vinden.” Aldus organisator Sikko Cazemier die het evenement al meer dan 25 jaar organiseert.

Het programma start vrijdag 7 juni (20.00 – 2.00 u) met 90’s till Now, de beste dansplaten en grootste hits vanaf de jaren 90 tot heden zullen in de mix en gepresenteerd door deejay’s Jonas van der Vlugt en Mark Nauta voorbij komen. Een avond later komen de hardere dancestijlen aan bod. Met meer dan 10 deejay’s kan het publiek knallen op hardstyle, early hardcore en rawstyle en belooft Flinke Pink “Black” op zaterdagavond (20.00 – 2.00 u) weer een heel “bruut” feest te worden.
Zondag 9 juni komen de meer commerciële dancestijlen zoals dance, house, club en trance voorbij tijdens “White”. Kenmerken van de zondagavond (20.00 – 2.00 u) zijn toegankelijk, sfeervol, veel beleving en een mooie ambiance met vette lichtshow. Dresscode: White! De laatste dag van het festival, 10 juni – 2e Pinksterdag, staan tal van Groninger popbands op het grote podium. Het programma is samengesteld in overleg met POP Groningen en biedt deze middag een heerlijke dosis pop en rock gespeeld door jonge, talentvolle bands! De maandag wordt als vanouds weer afgesloten met deejay’s. Deze laatste dag is het festival open van 11.30 tot 19.30 uur.

Thema

Dit jaar heeft Flinke Pink voor het eerst een thema: Into the Wild. Dit vind je terug door meer aankleding op het podium en rondom de horeca, de 100 bijzondere gasten op vrijdag en vergeet op zondag de dresscode white niet, dan voegen wij nog een extra element “verlicht” element toe!

Toegangsbandjes
Ook dit jaar werkt Flinke Pink weer met een voordelige passe-partout in de vorm van een polsbandje. Hiervoor betaal je t/m 1 juni slechts 8,50 euro, daarna 10 euro. Deze geeft je alle 3 avonden onbeperkt toegang tot het festivalterrein. Op maandag is het festival gratis toegankelijk. De toegangsbandjes zijn verkrijgbaar op 5 adressen in Leek: Primera, Shoeby, Capisce, Hairspecials en Fitclub Rodenburg. Uiteraard zijn de bandjes ook tijdens het festival aan de kassa te koop en vooraf online te bestellen op www.flinkepinkfestival.nl.

Gratis toiletten
Moest er vorig jaar nog apart betaalt worden voor de toiletten, dit jaar hoeft dat niet. Op het festivalterrein zijn de toiletten gratis. Ook net buiten het terrein zullen extra plasvoorzieningen geplaatst worden. Hiervoor is gekozen om o.a. het wildplassen op en rond de festivallocatie te beperken.

Kampeerarrangement
Nieuw dit jaar is ook de samenwerking met Landgoedcamping Nienoord! Al vanaf 27 euro per persoon kun je hier 3 nachten kamperen (met late uitcheck op maandag) en heb je alle dagen toegang tot het festival. Voor meer informatie en reserveren kun je terecht op www.campingnienoord.nl.

Meer informatie over Flinke Pink is te vinden op www.flinkepink.nl en www.facebook.com/flinkepink.

Foto: Flinke Pink in 2018, dit jaar krijgt het festival een nog mooiere uitstraling met weer een groots podium op het Evenemententerrein in Leek.

Facebook Comments Box

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *