Flink Pink Festival ook dit jaar op Evenemententerrein Leek

Het Flinke Pink Festival in Leek wordt ook dit jaar op het Evenemententerrein tegenover de Rabobank in Leek gehouden. Dat heeft de organisatie van het festival woensdag bekend gemaakt.

Vorig jaar moest het vierdaagse muziekevenement noodgedwongen verhuizen van Podium Nienoord naar het Evenemententerrein omdat een ooievaarspaar midden op het terrein van het openluchttheater een nest had gebouwd waardoor er geen muziekevenementen mochten plaatsvinden.
Na de editie in 2018 bleek uit de evaluatie tussen de organisatie en diverse hulp- en veiligheidsinstanties dat het Evenemententerrein in Leek beter geschikt is voor het festival. “Flinke Pink bestaat inmiddels al zo’n 30 jaar maar maakt de laatste jaren een fikse groei door. De stijgende bezoekersaantallen, de geringere kans op verstoring van de Flora en Fauna, kortere aanrijtijden voor de hulpdiensten en een betere waarborging van de veiligheid voor de bezoekers hebben ons doen besluiten om dit jaar weer te kiezen voor het Evenemententerrein” aldus organisator Sikko Cazemier.
De gemeente Westerkwartier heeft deze week de vergunning afgegeven voor het festival op het Evenemententerrein in Leek.
Flinke Pink wordt dit jaar gehouden vanaf vrijdag 7 t/m maandag 10 juni.

Facebook Comments Box

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *