Vv Zevenhuizen wint van Yde de Punt en plaatst zich voor nacompetitie in 5D

Zevenhuizen trad aan met vele wijzigingen in het elftal. Door verschillende redenen waren Willem Timmermans, Gert Bruins, Dimitri de Jong, Siebe Kamminga, Bjorn Agema, Sten, Arjan de Vries en Niek Uitham niet van de partij. Mede door de inbreng van Peter Mulder uit het 2e elftal en Tim Wekema uit JO 19 konden de mannen van Zondag 1 toch met een representatieve selectie aan de wedstrijd beginnen.

Het spel golfde de eerste 20 minuten wat rusteloos heen en weer. Beide ploegen hadden duidelijk moeilijkheden met het slechte veld. Ondanks dat het veld de afgelopen dagen gesproeid was, was het bikkelhard en met vele kale plekken. Dat het gras op sommige plekken bijna 10 centimeter hoog stond droeg ook niet echt bij aan een potje hoogstaand voetbal. Maar misschien is dat met dit soort wedstrijden, waar veel op het spel staat, ook niet te doen gebruikelijk.

Peter Mulder veroverde na een dik kwartier spelen door een fout van zijn directe tegenstander, de bal op het middenveld. Hij kapte vervolgens knap nog een tegenstander uit en lepelde de bal op geniale manier over de keeper van Ide de Punt. 1-0

In de 21e minuut kreeg Yde de Punt op ongeveer 20 meter van de goal en vrije trap. De nummer 12, Rick Smit, mikte de bal rakelings over goal van keeper Jeffrey de Jong van Zevenhuizen. Direct daarna kreeg de rechtspoot nog een herkansing maar ook deze bal ging net over.

Na een half uur spelen raakte keeper de Jong geblesseerd bij een uittrap. De kramp schoot in zijn been en bleef waar het zat. Dit met als gevolg dat de nog steeds half geblesseerde reservekeeper Trienco Groefsema het veld moest betreden. Door de blessure van keeper de Jong en een ingelaste drinkpauze liet de wat warrig leidende scheidsrechter Haven langer doorspelen. Yde de Punt maakte hier optimaal gebruik van en na een scrimmage voor de goal wist spits Mark Koops wel raad voor open doel. Hij dreunde de gelijkmaker achter de overigens uitstekend keepende Groefsema. 1-1

Na maar liefst 13 minuten langer te hebben doorgespeeld floot de scheidsrechter uiteindelijk voor de rust.

Na de rust viel Otto Jelsma in voor de geblesseerde Peter Mulder en begon Zevenhuizen duidelijk zeer geïnspireerd aan de 2e helft. In de 57e minuut werd wederom de bekende “lange bal” gespeeld van libero Bernard Dik. Vaak resulteert dit in een onrustig spelbeeld met veel balverlies maar dit keer pakte de splijtende pass van Dik op Klaas Jelsma goed uit. De bal plofte vlak achter de verdediging van Yde de Punt. Jelsma plaatste de bal in het 16 metergebied en na een flipperkast tafereel schoot good old “Vinnie” Tanis de bal onhoudbaar in het net. 2-1.

Hierna was er duidelijk een status quo tussen de beide ploegen. Mede door de slopende warmte was de meeste vitaliteit bij beide wel verdwenen. Youngster Joel ten Have, die overigens keihard werkte en redelijk speelde, kreeg nog een mooie kopkans maar de keeper tilde de bal nog net over de goal heen.

Ook spits Vinnie Tanis was aan het eind van zijn Latijn maar liep in een uiterste krachtsinspanning door op een verdediger van Yde de Punt die de bal daardoor niet goed kon verwerken en de bal aan Tanis verloor. Na de slimme steekbal versus voorzet van “Vinnie” schoot Joel ten Have de bal keurig in de verre hoek. 3-1. Yde de Punt kwam nog een paar keer goed door maar de verdediging van Zevenhuizen was op orde en keeper Groefsema stond zijn mannetje. Scheidsrechter Haven vond het na 90 minuten welletjes en blief voor het eindsignaal. De blije spelers van Zevenhuizen werden door een kleine 200 toeschouwers toegejuicht en het clublied van Zevenhuizen knalde uit de speakers! Proost mannen en een verdiende overwinning.

Desalniettemin was het was een wisselvallige seizoen voor Zevenhuizen met zeer veel blessures van vooral belangrijke spelers. De selectie van Zevenhuizen biedt in de breedte niet veel speling en vanuit het 2e elftal is niet echt de ambitie om uit te komen voor het 1e elftal. Daardoor is het behalen van de nacompetitie een geweldige teamprestatie die op conto geschreven kan worden van alle spelers die hun steentje bij gedragen hebben.

Zevenhuizen pakt met deze overwinning de 2e periode in de klasse 5D en plaatst zich hierdoor voor de nacompetitie.

(Keeper Jeffrey de Jong wordt verzorgd maar moet noodgedwongen het veld verlaten.)