Zevenhuizen verliest topper tegen Donkerbroek

Zevenhuizen verloor vandaag de topper tegen Donkerbroek in de 5e klasse C.
Voorafgaand van het seizoen hoopten de roodhemden om dit seizoen de stap naar de 4e klasse te maken. Vorig seizoen had Zevenhuizen nog op het eind van het seizoen kans op een mogelijke promotie maar SVMH was in de nacompetitie veel te sterk.

Zevenhuizen begon dit seizoen de eerste 2 wedstrijden met terechte overwinningen tegen Yde de Punt en Oosterstreek. Echter bleef vorige week de teller na een doelpuntrijk duel op 4-4 staan tegen Tynaarlo. Hiermee werd het eerste puntverlies van de competitie ingeleid.

Vandaag begon Zevenhuizen voortvarend want al na 3 minuten scoorde Tim Wekema, na een goede pass van Bernard Dik, de 0-1 binnen. Wekema was in de 1e helft veruit de gevaarlijkste man bij Zevenhuizen maar had vandaag vaak het geluk niet aan zijn zijde.

In de beginfase was Zevenhuizen de betere ploeg maar na het uitvallen van Klaas Jelsma in de 20e minuut (liesblessure) stond het elftal duidelijk minder goed georganiseerd in het veld. Met name de rechterkant van Donkerbroek, de kant waar Jelsma bij Zevenhuizen op het middenveld geposteerd stond, was zeer gevaarlijk en kwam herhaaldelijk voorbij de verdediging van Zevenhuizen. Dit resulteerde vlak voor rust in 2 knappe goals van Donkerbroek.

Na de rust golfde het spel snel op en neer en scheidsrechter de Groot had zichtbaar moeite om het spel te volgen. De wat oudere scheidrechter floot met name de 2e helft zeer warrig en veroorzaakte onrust en irritatie bij beide ploegen. Het spel werd van beide kanten harder en dat resulteerde in veel gele kaarten. Maar liefst 9 gele kaarten en 1 rode kaart was het resultaat van een helftje voetballen in Donkerbroek. Dat de scheids de tel volledig kwijt was werd duidelijk toen Zevenhuizen speler Willem Timmermans hard onderuitgehaald werd op de 16 meter van Donkerbroek. De speler van Donkerbroek kreeg zijn 2e gele kaart maar scheidsrechter de Groot was dat ontgaan. Op aangeven van spelers van Zevenhuizen checkte de scheids nog even zijn boekje en kwam tot de conclusie dat hij de speler van Donkerbroek rood had moeten geven. Donkerbroek kreeg de kaart alsnog gepresenteerd en moest met 10 man verder.

Donkerbroek kon, op een enkele uitval van Zevenhuizen na, ook met 10 man makkelijk standhouden. De Donkerbroeksters kregen zelfs goede kansen in de slotfase maar verzuimden om de wedstrijd op slot te gooien.
Na 95 minuten floot scheidrechter de Groot af en droop Zevenhuizen gedesillusioneerd af richting de kleedkamer.

Zevenhuizen staat na 4 wedstrijden spelen nu al 8 punten achter op koploper Donkerbroek. Weliswaar met een wedstrijd minder gespeeld maar deze moet eerst ook nog maar eens gewonnen worden.
Hopelijk kan Zevenhuizen volgende week thuis tegen Stanfries weer winnen en zich,  na de teleurstellende start van dit seizoen, weer wat kleur op de wangen spelen.