Kunstwerk siert voorkant van voormalig discotheek Pruim in Zevenhuizen

Vanochtend was de onthulling van het gezamenlijke kunstwerk van de beide scholen uit Zevenhuizen. Locatie van het kunstwerk is de voormalige Discotheek Pruim. Tweehonderd leerlingen van  cbs de Delta en het obs Veenpluis hadden het het kunstwerk gemaakt. Thema’s van het kunstwerk waren de jaargetijden en dieren.
Een groot canvas doek vol met kleurrijke tekeningen hangt nu over het hek voor het verpauperde gebouw.
De onthulling van het doek werd bijgewoond door Wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi van VZ Westerkwartier en een tiental leerlingen.

CDA-raadslid Jan Willem Slotema  en medebedenker van het initiatief vindt het stukken beter zo en hoopt dat voorbijgangers nu niet meer naar het vervallen pand kijken, maar naar de mooie tekeningen.

Slotema ergert zich, net als veel inwoners van Zevenhuizen, al jaren aan het aangezicht bij het binnenrijden van het Zevenhuizen. Aan drie toegangswegen van Zevenhuizen: Hoofddiep, Oudestreek en Kokswijk staan verwaarloosde panden.

De voormalige gemeente Leek is destijds een dwangsomprocedure gestart. Deze moest de eigenaren van de panden tot actie bewegen. Om de bewuste eigenaren van de panden dwangsommen op te kunnen opleggen, breidde Leek haar welstandsregels uit.
Ook op andere locaties in de gemeente Westerkwartier is sprake is van verwaarlozing van particuliere panden.

Vooralsnog heeft dwangsomprocedure niet veel geholpen.Slotema dringt erop aan dat dit beleid ook door de nieuwe gemeente Westerkwartier opnieuw wordt aangepakt.

Foto: CBS de Delta

Facebook Comments Box